Bøger / faglitteratur

Specialpædagogiske dilemmaer


Beskrivelse


Belyser den specialpædagogiske professions plads i velfærdsstaten med forskellige teoretiske perspektiver og eksempler.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2009

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 4. feb. 2009

Denne bog om specialpædagogiske dilemmaer er tænkt som en grundbog, der præsenterer, problematiserer og debatterer de grundlæggende teorier, ideologier og virkeligheder i den specialpædagogiske verden. Bogen skal derfor anvendes som en teoretisk grundbog til læreruddannelsens nye linjefag specialpædagogik eller i forbindelse med videreuddannelse i faget. Bogen er ikke en redskabsbog til det kommende arbejde, men snarere en værdiskabende dannelsesbog, som udfordrer de studerendes tænkning.

Bogen sætter specialpædagogikkens virkelighed ind i et skole- og samfundsmæssigt perspektiv. Spørgsmålene er, hvilken berettigelse har specialpædagogikken og hvordan effektueres denne berettigelse i nutidens Danmark? Hausstätter præsenterer de relevante teorier og ideologier, samtidig med at han reflekterer og drager paralleller til nutidens skoleverden.

Bogen kan med fordel suppleres med titler som Normalitet og afvigelse : specialpædagogiske udfordringer, 2008 og Specialundervisningens nye vilkår, 2006.

Specialpædagogik er et forholdsvis nyt liniefag, som samtidig gennemgår en rivende udvikling. Der er derfor et stort behov for nye, gode udgivelser, som kan opkvalificere de studerende bedst muligt til deres kommende virke. Denne udgivelse er et godt bud på en teoretisk grundbog til dette fag.


Kognition & pædagogik

Årg. 20, nr. 77 (2010)

af

Årg. 20, nr. 77 (2010)


Unge pædagoger

2010, nr. 2

af

af

Jesper Larsen

2010, nr. 2