Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Specials


Beskrivelse


Science fiction. Tally har nu nået det højeste niveau og tilhører sammen med Shay Cutterne de særligt udvalgte og isnende smukke. Hun nyder sin nye ekstreme position, men venner fra fortiden sætter loyaliteten på en alvorlig og livsfarlig prøve.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2011

af

af

Helle Winther Olsen

d. 5. maj 2011

De unge piger fra ca. 12 år, der har læste Uglies og Pretties venter med længsel på denne tredje del af serien, som oprindeligt var en trilogi, men som undervejs er udvidet med endnu et bind. Det er absolut nødvendigt at have læst de foregående bind, før man giver sig i kast med 3'eren.

Denne storhittende science fiction serie handler dybest set om unges selvværd og om at finde sin egen identitet inden for kliken. I fremtidsuniverset her, hvor gruppen har erstattet familien som rammen om individers udvikling, har Tally opnået det højeste niveau: cutternes klike af særligt udvalgte, som er isnende smukke og udsmykket med ar efter knivsnit og kropstatoveringer. De er en slags stormtropper for dr. Cable som skal sørge for at holde de Grimme nede og de Smukke som fortsatte tågehjerner. Men venner som Zane og David fra fortiden blander sig i Tallys nye liv og sætter hende på en alvorlig prøve i forhold til loyalitets- og venskabsfølelser, og dette er en kamp hun må kæmpe alene og med stor risiko. Undervejs finder hun ud af, at andre byer/samfund organiserer sig på en helt anden måde, og hun bliver alvorligt i tvivl om værdien i det hun gør.

Målgruppen vil også kunne lide at læse serien om Blue Bloods og Darke Akademiet.

Spændende og appellerende science fiction, som med dramatiske projiceringer sætter fokus på unges skønhedsidealer, selvværd og identitetsudvikling, og som på mange måder sætter moralbegreber i spil. Det lykkes vældig godt i denne serie.