Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelsesjægeren Ossie


Beskrivelse


Drengen Ossie har problemer i skolen, drengebanden og sin egen fortid, men da han får nye venner og selvtillid i skolekoret, lærer han at klare sig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2001

af

af

Karsten Boll (skole)

d. 22. okt. 2001

Forfatteren har med sin første bog på dansk skrevet en børnebog om mobning. Forfatteren har meget på hjerte. Drengen Ossie gennemgår en modning, som bringer ham fri af mobningen. De interne familierelationer 3 generationer imellem fra Ossies bedstemor med gamle ubearbejdede problemer, der løses. Ossies ønske om at blive optaget i kliken for at undgå mobning, samt erkendelsen af, at kun ved at kæmpe mod mobningen kan man blive fri af den. Relationer til skolen. De mange indgange virker i starten forvirrende og slækker intensiteten. De mange tråde samles dog fint op mod bogens slutning. De voksne i bogen virker heller ikke helstøbte, hvorimod der er fine beskrivelser af de børn, der er hovedpersoner. Titlen bliver faktisk vedkommende mod bogens slutning. God, fængende forside. Teksten er dialogrig og jargonpræget, hvilket får sproget til at virker ujævnt og knapt så flydende. Bogen kan forsvares indkøbt til fritidslæsning, mens titler som Nørdernes forvandling (01/05) og Maria - en historie om mobning (00/18) bedre kan bruges i undervisningssammenhæng end denne bog.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2001

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 22. okt. 2001

Engelsk roman af ny forfatter med et diskret kristent budskab om vigtigheden af tilgivelse og menneskekærlighed. Bogens tone og miljø har et gammeldags præg, og de mange temaer, som tages op, men ikke rigtigt arbejdes igennem, gør den noget forvirret at læse, og jeg tvivler på, at den vil kunne fange ret mange danske børn. Ossie, som er bogens hovedperson, er en lidt tyk dreng, som klarer sig dårligt i skolen, og han bliver også mobbet af en drengebande. Hans nedslidte mor er halvt fraværende bogen igennem, hans far helt, men til gengæld har han en djærv papbedste, som vil have ham til at finde hendes afdøde lillebrors grav for sig. Meget af bogen foregår på en kæmpestor, gammel kirkegård. Det er også her, at Ossie udsættes for en noget ulækker optagelsesceremoni til banden. Han bliver nu aldrig et fuldgyldigt medlem, for et skolekor og en alternativ præstefamilie giver hans liv en anden retning. Her lærer han at tro på sig selv og blive i stand til at imødegå vold og mobning. På kirkegården rodes han også tilfældigt ind i opklaringen af et stort smykketyveri, og han hjælper sin bedste til at finde fred i sjælen, samtidig med at han psykisk får givet slip på sin far. Forsiden er mere uhyggelig end indholdet, og bogen kan læses fra 12 år.


Præsteforeningens blad

Årg. 92, nr. 18 (2002)

af

af

Knud Ochsner

Årg. 92, nr. 18 (2002)Informationer og udgaver