Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skrig i mørket


Beskrivelse


Fem børn hører en aften et forfærdeligt skrig. De bliver bange og forvirrede og flygter ved et uheld ind på den gamle kirkegård. Her møder de ham, der har skreget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2011

af

af

Mads Overmark

d. 15. apr. 2011

Bogen henvender sig til de læsere, der har knækket koden, og som skal konsolidere færdighederne samt udvide mængden af kendte ordbilleder. Den kan bruges som fritidslæsning, en del af et læsekursus og til arbejde med gys og gysergenren.

En ny serie med gyserbøger der er nemmere end forlagets Let-gys-serie. Halloween aften er fem børn på vej hjem og skyder genvej ved det gamle slot. Et frygteligt skrig flænger stilheden. En enkel og dramatisk fortælling skrevet fortrinsvis i korte hovedsætninger. I historien indgår klassiske gyserelementer som mørke, en kirkegård og et spøgelse, men slutningen er ganske usædvanlig. Forsiden er hårrejsende lige som dem på Let-gys-serien. Illustrationerne inden i bogen er lavet af Christian Guldager. De er skiftevis farvestrålende og dystert mørke. Sammen med teksten skaber de en uhyggelig helhed, som gyserfans vil kunne lide.

Bogen her ligner bøgerne fra den tidligere nævnte serie, men teksten er nemmere. Serien Let ps har også nogle gode gys til begynderen. Men ellers er gyserbøgerne ofte lidt sværere.

Velegnet materiale til målgruppen. Har man behov for fornyelser eller for at begynde en samling, så er bogen her en fin idé.