Bøger / skønlitteratur / roman

Sporet i sandet


Beskrivelse


Krimi. En morgen vågner Montalbano op til et forfærdeligt syn, da han finder et skamferet hestelig. Han indleder en efterforskning som bringer ham på sporet af ulovlige hestevæddeløb blandt det sicilianske jetset. Her stifter han bekendtskab med den forførende Rachele, som han har mere end svært ved at afvise.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2018

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 16. okt. 2018

12. bind i serien om kriminalkommissær Montalbano byder på en spændende historie om ulovlige hestevæddeløb, tilsat masser af humor og stemning fra Sicilien. For såvel fans af serien, som alle der sætter pris på en lettilgængelig krimi i et anderledes miljø.

Efter en underlig drøm, hvor hans langdistancekæreste Liva forvandles til en hest, vågner Montalbano op til et forfærdeligt syn. På stranden ved hans bolig ligger et hestelig, skamferet på grusom vis. Før han når at sætte en undersøgelse i gang forsvinder liget på mystisk vis, men Montalbano giver ikke op. Han indleder en efterforskning, som bringer ham på sporet af ulovlige hestevæddeløb blandt det sicilianske jetset. Her stifter han bekendtskab med den forførende Rachele, som han har mere end svært ved at afvise. Bøgerne danner forlæg for en populær tv-serie.

Camilleri har begået en lettilgængelig og spændende historie, der som altid indeholder en del stemningsfulde madbeskrivelser og masser af humor. Særligt dialogen byder på mange komiske og groteske situationer, men der er også plads til kradse kommentarer om samfundet. Bogen kan læses som et selvstændigt værk, omend det øger læseoplevelsen at have stiftet bekendtskab med serien før.

Til forskel fra de øvrige bind i serien er Montalbano blevet mere melankolsk og selvreflekterende. I samme lidt hyggelige og langsommelige stil findes Donna Leons serie om kommissær Guido Brunetti.Informationer og udgaver