Bogen om faglig læring gennem sprog og om at lære om sprog henvender sig fortrinsvis til lærerstuderende og til grundskolens læsevejledere, men den har også interesse for undervisere i alle fag og for forlagsfolk.
Bogens dobbelte anliggende er dels ved gennemgang af en lang række faglige tekster - både elevproducerede og tekster fra grundskolens fagbøger - at skabe opmærksomhed om faglig lærings sproglige afhængighed og om mulighederne for undervisning i fagenes særlige sprogbrug og dels at give en indføring i den forholdsvis nye sprogteori, systemisk funktionel lingvistik (SFL), der ikke betragter sproget som et lukket system, men som en fælles ressource, der skal skabe betydning i foranderlige sociale sammenhænge. Trods gode teksteksempler, stadige krydshenvisninger, afsluttende ordliste og velfungerende grafiske virkemidler til fremme af tilegnelsen er det ikke nogen letlæst bog. Specielt det lange kapitel formet som en håndbog i SFL med oversigt over sprogmodellens begrebssæt er tung tale for læsere uden forkundskab om SFL.
Bogen har anliggende fælles med Maagerøs At læse i alle fag, 2009, Fredheims overskuelige At læse for at lære, 2006 og Arnbaks grundige Faglig læsning, 2003. Sproget som ressource, 2001 giver en indføring i SFL.
Det er en meget spændende, men noget krævende indføring i en forholdsvis ny sprogteoris muligheder for at styrke det faglige læringsudbytte gennem sproglig opmærksomhed i alle grundskolens fag.