Bogen om fagsprog og læsestrategier er tænkt som grundbog til læsevejlederuddannelsen. Den er mere til teoridannelse for studerende end til konkret vejledning for undervisere.
Bogens ni artikler belyser bredt den faglige læsning i grundskole og ungdomsuddannelser fra både teoretiske og praktiske perspektiver. Indledningskapitlet lægger grunden for bogens øvrige afsnit og argumenterer for betydningen af den fortsatte læring om læsning. Herefter følger redegørelser for forskning omkring forskellige sider af læseundervisning og faglig læsning inden det afsluttende og mest spændende kapitel om læsestrategier og konkret arbejde med fagtekster. Undervejs har vi hørt om genrer, teksttyper og fremstillingsformer, om de sproglige forhold, der kan skabe sammenhæng i en tekst, om nominaliseringer og fagterminologi, om metaforforskning og sammensatte, multimodale tekster og en artikel om film som vidensformidler. Efter hvert kapitel er der henvisninger til international litteratur. Teksten er uakademisk og let at læse, men virker ofte lidt småsnakkende om selvfølgeligheder - og så er den noget præget af at være skrevet i en norsk sammenhæng.
Fredheims At læse for at lære, 2006 giver et hurtigere overblik, og Arnbaks Faglig læsning, 2003 er stadig den grundige og seriøse fremstilling.
En lidt omstændeligt fortalt argumentation for og vejledning i fortsat læseundervisning i alle skolens fag med mere teoretisering end med konkrete anvisninger til hjælp for en dansk underviser.