Bøger / skønlitteratur / digte

Sprudlende hjerteflående kvinde : digte 2015


Beskrivelse


Digte, der i et komplekst sprog og med mange nyopfundne ord stiller spørgsmål om den menneskelige eksistens.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 25. aug. 2015

Digte, der i et komplekst sprog og med mange nyopfundne ord stiller spørgsmål om den menneskelige eksistens. Interessant for alle, der følger med i ny dansk lyrik. Unge sprogslugere kan også være med.

Den unge Rikke Gjørtz Bovbjerg (f. 1995) har haft sin opvækst på Mors. Nu debuterer hun med en række korte digte, der typisk er på en syv-otte linjer. Hvert digt har sin egen titel, der ikke nødvendigvis gentages i digtet, men som kan afspejles i den kompakte tekst og sommetider med bogstavrim, fx "Ildsjælssireners skønhedssang". Rikke Gjørtz Bovbjergs stil er uventede ordkæder og ordsammensætninger, der på overraskende vis leger med et forventeligt sprogbillede, fx et ord som "jantelovløshed", der bliver brugt i et digt med denne sætning: "Forveksler solsikker med stålnæver gennem ordkløvning".

Energiske og sprogligt raffinerede digte, der insisterer på et råt og direkte udtryk. En rigtig spændende debut. Det bliver spændende at følge Rikke Gjørtz Bovbjerg.

Simon Grotrian må være Bovbjergs fætter i ånden, for de slægter hinanden tæt på i deres opfindsomme skabelse af nye ord.