Bøger / faglitteratur til børn

Stierne i hjernen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om stierne i hjernen, hvor dem der bruges ofte bliver kraftigere og dem som ikke bruges gror til. Hjernen forandrer sig alt efter hvordan man bruger den.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2017

af

af

Stine Veisegaard

d. 20. dec. 2017

Fire små bøger om hjernens spilleregler. Få hjælp til at takle nye situationer, læs om området i hjernen, der hedder amygdala og håndterer frygt, få råd til at finde indre ro og øvelser til at sove bedre. Fra 10 år og op.

Fire små bøger i serien "Hjernevenner", hvor der er planlagt yderligere tre. Bøgerne har format af 10 x 15 cm og er en blanding af tekst og farvede illustrationer. Bind 1 "Stierne i hjernen" handler om, hvordan hjernen takler nye situationer. Bind 2 "Bliv ven med hjernens amygdala" handler om angst og nervøsitet. I bind 3 " Gør hjernen til en medspiller" er der bl.a. øvelser til at takle nye situationer. I bind 4 "Sov dig til en bedre hjerne" lærer man om søvnens vigtige betydning. Forfatteren er sociolog og har tidligere skrevet bøger om hjernen og pædagogik til voksne.

Serien er skrevet i et lettilgængeligt sprog, og de søde og enkelte tegninger understøtter bogens tekst. Sproget er direkte og undervejs er der eksempler fra hverdagen.

Du skal huske at fodre din søhestDu er noget særligt formidler med ord og billeder hvad der sker med hjernen under stress. Ønskes flere konkrete øvelser, er Carsten Sommerskovs bøger anvendelige, fx Du er noget særligtDu skal huske at fodre din søhest formidler med ord og billeder hvad der sker med hjernen under stress. Ønskes flere konkrete øvelser, er Carsten Sommerskovs bøger anvendelige, fx .


Læsepædagogen

Årg. 66, nr. 2 (2018)

af

af

Bente Bruun Jensen

Årg. 66, nr. 2 (2018)