Bøger / skønlitteratur / roman

Stiklingen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En ung islandsk mand rejser til et kloster i Sydeuropa for at genoprette klostrets legendariske, men nu forfaldne rosenhave. Men den pige, som han uforvarende fik en datter med på Island, dukker op sammen med barnet, og han må forholde sig til sin nye rolle som far - og måske kæreste.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 16. mar. 2009

Stiklingen er en roman, som har mange temaer og som kan læses på flere måder. Det er historien om en ung mands udvikling, en kærlighedshistorie og en historie med mange religiøse undertoner. En roman, der henvender sig til mange romanlæsere.

Audur Ava Olafsdottir er lektor ved Institut for Kunsthistorie ved Islands Universitet, dette er hendes 3. roman og den 1. som er oversat til dansk. For den er hun nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Hovedpersonen - jegfortælleren - er en ung mand på 22 år, som rejser fra Island for at arbejde i et sydeuropæisk kloster. Dette kloster har en legendarisk rosenhave, som er ved at forfalde, og det er meningen at han skal genskabe haven. Med sig har han stiklinger af en helt ny rosensort, som det er lykkedes for hans mor at dyrke i den barske islandske klima. Hjemme i Island efterlader han sig sin far, en udviklingshæmmet tvillingebror og et barn, som han har fået med sin vens veninde. Han kommer godt i gang med arbejdet i klosterhaven, men en dag dukker moderen til hans datter op medbringende datteren, og så bliver der vendt op og ned på hans tilværelse og hans opfattelse af sig selv.

Jeg har svært ved at pege på bøger, der ligner denne, blandt de mange romaner vi har, som skildrer en mands udvikling fra ungt menneske til ansvarlig familiefar, for tonen og fortællestilen er helt sin egen.

Stiklingen er en roman, som jeg blev i godt humør af af læse. Det er en dejlig poetisk, humoristisk og livsbekræftende fortælling om kærlighed.


litteratursiden.dk

d. 20. apr. 2009

af

af

Pernille Lisborg

d. 20. apr. 2009

Islandsk page turner om en smuk og poetisk kærlighedshistorie mellem en far og hans lille datter. Men også om roser, religion og rødvinssauce. ’Stiklingen’ er en fængslende og livsbekræftende roman om...


Sentura [online]

d. 14. apr. 2009

af

af

Tina Charlotte Møller

d. 14. apr. 2009


Kristeligt dagblad

d. 8. juni 2019

af

af

Mai Misfeldt

d. 8. juni 2019


Kristeligt dagblad

d. 17. apr. 2019

af

af

Mai Misfeldt

d. 17. apr. 2019


Information

d. 4. okt. 2019

af

af

Martin Bastkjær (f. 1987)

d. 4. okt. 2019


Weekendavisen

d. 14. aug. 2009

af

af

Liselotte Wiemer

d. 14. aug. 2009


Politiken

d. 14. feb. 2009

af

af

Tine Maria Winther

d. 14. feb. 2009


Kristeligt dagblad

d. 1. maj 2009

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 1. maj 2009