Bøger / faglitteratur / øvelser

Stilhed : stilhedens kraft i en støjende verden


Beskrivelse


Hvordan mindfulness kan hjælpe med at stoppe den indre støj og monolog i vores hjerter og hoveder, og om at give slip på ideer, tanker og koncepter for at skabe plads til det egentlige og rolige sind.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 17. juni 2016

Om at standse den indre monolog, og om at give slip på ideer, tanker og koncepter for at skabe plads til det egentlige og rolige sind. Til begyndere i mindfulness.

Man kan have et stille og roligt sind, selvom man befinder sig i en støjende verden, siger Thich Nhât Hanh. Vejen går gennem opmærksomhed i nuet, og fokus på åndedrættet er en metode til at stilne sindet, så vi kan tage gode beslutninger, der bunder i vores lagerbevidsthed. Hanh forklarer hvordan den konstante støj fra tanker og følelser påvirker os, og hvorfor og hvordan mindfulness kan hjælpe os til at bringe os i indre harmoni og i forbindelse med andre. Bogen indeholder nogle få meditations-øvelser, som fx gående meditation, de fire mantraer, at standse op og give slip, healing - nogle af dem med medfølgende tanker. Hanh er vietnamesisk, buddhistisk munk. Han har skrevet bøger om mindfulness, meditation, kommunikation og konfliktløsning.

Bogen er en god begynderguide om vigtigheden af at standse den mentale støj i hjernen med enkle forklaringer på, hvordan et turbulent sind påvirker os negativt, og om den gavnlige virkning af at tilbringe tid hver dag i stilhed - i nuet, så "vi kan høre kaldet fra livet". Nogle af øvelserne er for dem, der kan holde fokus på en tankerække under meditation.

Kabat-Zinns Find hjem til dig selv har 108 kortfattede og enkle instruktioner i at leve i nuet, og er således mere praksis-orienteret end denne.


Erhvervspsykologi

Vol. 15, nr. 2 (2017)

af

af

Christina Giordani

Vol. 15, nr. 2 (2017)