Gennem 41 kapitler taler to muslimske brødre om deres kamp for at navigere i Frankrigs multikulturelle samfund. Bogen er uundværlig for alle læsere af socialrealistiske romaner.
Storebror kører Uber og lillebror arbejder som sygeplejerske. Drevet af et ønske om at hjælpe mennesker, der ikke som ham er vokset op i et frit land, sendes lillebror til Syrien gennem en muslimsk humanitær NGO. Men ud af mødet med den nye virkelighed vokser en ny drivkraft frem i ham, og hjemvendt til Frankrig er storebror i vildrede. For har man først været i Syrien, "er det ikke uden grund", hvis man rejser tilbage igen.
En fremragende roman, der, på vellykket vis, udfolder multikulturalismens mange facetter i en medrivende fortælling om radikalisering, håb og fortvivlelse, men også om kærlighed og had. Ikke mindst er det fortællingen om, hvordan den samme altopslugende følelse af fremmedgjorthed tænder forskellige gnister i mennesker, og tvinger dem ud i kompromisfyldte livsvalg. I tillæg hertil er sproget både sanseligt og indlevende og skildrer ikke bare miljøet og karaktererne millimeterpræcist. Der ligger en undertone af et konstant ulmende oprør bogen igennem, men samtidig også en undertrykkende besindighed, der holder læseren hen i spænding.
Lene Hjorts To tunger skriver sig ind i samme spørgsmål om, hvad der får mennesker til at blive radikaliserede.