Bøger / skønlitteratur / roman

Stormvarsel


Beskrivelse


En mand findes død ved juletid på Doggerlands nordligste ø, Noorö. Kriminalinspektør Karen Eiken Hornby tager med glæde imod opgaven fra chefen, lettet over at slippe for at fejre jul i familiens skød. Sagen bringer Karen tilbage til Noorö, hvor hun kom meget som barn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2020

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 12. aug. 2020

Er Fredrik Stuubs død et uheld, og hvis ikke, hvem ønskede i så fald at slå den pensionerede lærer ihjel? For fans af engelske krimier, hvor der er meget lidt blod og en privat historie bygget op omkring hovedpersonerne.

Anden bog i serien med kriminalinspektør Karen Eiken Hornby fra Doggerland i Nordsøen mellem Danmark og Storbritannien. Karen bliver ringet op af sin chef midt i juleferien. Der er fundet en død person nedenfor en skrænt på Doggerlands nordligste ø, Noorö, og dødsfaldet virker mistænkeligt. Karen er lettet over at slippe for jul med moren og dennes nye kæreste og begiver sig nordpå, afsted til opklaringen og tilbage til slægtninge hun ikke har besøgt i mange år. Karens mand og barn døde i en trafikulykke for mange år siden, og hun omgiver sig derfor med venner. Bl.a hendes chefs datter, som er delvis logerende hos hende, hende bøsse-vennepar, som lige har renoveret hus, og hendes tætte veninde Aylin, hvis mand bliver mere og mere voldelig. Første bog i serien er Fejltrin.

En krimi, som har meget fokus på et stort persongalleri og opklaringsprocessen. Kriminalinspektør Karen Eiken Hornby er en sympatisk hovedperson, og personerne omkring hende er interessante.

Bogen minder i handling og persongalleri om Camilla Läckbergs "Fjällbacka"-serie. Og fordi den foregår i et engelsk miljø, minder den også meget om Elly Griffiths stil.


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2020

af

af

Lene Jensen

d. 1. okt. 2020

Overraskelserne står i kø i den fremragende og velfortalte anden del af Doggerland-serien. En ældre mand er tilsyneladende faldet ud over en klippekant, men det viser sig dog hurtigt at være et kamufl...