For interesserede i digte/tekster der handler om konkrete oplevelser på en arbejdsplads, her et hospital. Er også velegnet til temadiskussion og debat fx i terapeutisk øjemed, også for de ikke lyrikvante.
Digtsamling med udgangspunkt i en konkret virkelighed. De personligt oplevede og sansede hændelser, tanker og oplevelser er fra en yngre læges arbejde på et hospital. De omfatter små, skarpe iagttagelser som i digtet "Tosomhed": Døren står på klem,/hans hånd om/hendes skulder/blottet/og sårbar// og større og mere udfoldede dramatiske hændelser fx ved et lille barns død: (...)Spædbarnet blev pakket ud/Moderen pænt bedt om/at træde et skridt tilbage/så hun ikke kunne se/Han lod som om/han forsøgte genoplivning/for selv/at tage skylden/og/bære ansvaret/Jeg glemmer ham aldring//. For digteren drives teksterne af konflikten mellem den professionelle læges adfærd og personens (med)følelse i situationerne, samt helt konkrete og tilbagevendende problemstillinger som faglighed og arbejdsmiljø.
Som det nævnes i forordet, kommer der ikke mange arbejdspladsdigte i disse år, hvor mere abstrakte eller indadvendte temaer er i fokus. Søren Mølstrøms Lysende spor kan have ansatser tematisk, fordi digtene også der stedvist snitter dagligdagen.
Som lyrik betragtet befinder disse prosadigte sig ikke i den formfuldendte eller ambitiøse ende af genren. Men de meget fint sansede og personligt oplevede situationer i en yngre læges arbejdsliv på et hospital forløses ægte og nærværende og rammer rent inden for sit felt.