Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Stump


Beskrivelse


Billedbog med rimet tekst. Hver dag kommer hundestejlen Stump for sent i skole, hver dag har han en ny og fantasifuld forklaring på, hvorfor han kommer for sent.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ulla Møller

2007

En billedbog for de 4-7-årige. Ikke mindst børnene i indskolingen vil nyde historien om hundestejlen Stump, der altid har en god undskyldning for at komme for sent i skole.

Julia Donaldson er kendt for sine sjove, rimede billedbøger, senest Tyrannosaurus Pjok, 2007. Sammen har hun og Axel Scheffler skabt en række festlige billedbøger. Dette er historien om hundestejlen Stump, der hver dag har en fantasifuld undskyldning for at komme for sent. Kun hans ven Gælle Gok gider høre på ham, og han fortæller Stumps skrøner videre til Bedste, der fortæller dem videre til de andre dyr i havet. Da Stump virkelig er i knibe kender alle havdyrene ham, og hans historie fører ham fra den ene til den anden og sikkert hjem. Det er en herlig, farvestrålende fortælling fuld af sjove detaljer fra livet blandt småfisk og hajer. Teksten har mange gentagelser, og det er sjovt at gå på opdagelse i billederne og finde Stumps venner rundt om i bogen. På bogens sidste opslag møder vi forfatteren iført dykkerudstyr på havets bund, hvor hun er ved at nedskrive historien til læseren.

Bogens univers og de farvestrålende illustrationer fører tankerne hen på en titel som Bennys badekar, ligesom det undersøiske miljø giver associationer til Disneys fortælling om Lille Nemo.

Et morsomt og originalt stykke metafiktion om hvorledes en fortælling kan vandre fra mund til mund.Informationer og udgaver