For de akademisk orienterede og absolut rutinerede læsere. Til opgavebrug kræves mindst et godt gymnasieniveau, og bogen egner sig nok mest til videregående studier.
Forfatteren er lektor i idéhistorie på Aarhus Universitet og skriver her et idehistorisk værk om Nietzsches menneskesyn. I Nietzsches eftertid er det ikke mindst den negative forståelse af Nietzsches ideer, fx om "overmennesker", der er populært kendt. Denne bog sætter som noget nyt i dansk forskning om Nietzsche fokus på de også positive vinkler af Nietzsches syn på mennesket og dets muligheder. Bogen fortæller indledende både om mennesket Nietzsche og redegør for hans menneskesyn. Bogen analyserer fx hans ungdomsværk Tragediens fødsel. Andre centrale kapitler fortæller om det forfatteren i sin indledning kalder: "Nietzsches radikale opgør med tidens herskende tankeunivers..." Herunder fx det berømte udsagn: "Gud er død". Bogen er ret krævende at læse og forudsætter gerne lidt filosofisk grundviden, men forfatteren formidler egentlig relativt forståeligt. Som alle filosofiske bøger er det ikke en bog man hurtigt bliver færdig med, men den filosofisk interesserede vil sikkert vende tilbage til mange gange.
Der er skrevet meget om Nietzsche, men noget nyt er fokus på også de positive budskaber udledt af Nietzsches menneskesyn.
Krævende, men sikkert også givende og indimellem fornyende værk om Nietzsches menneskesyn.