Bøger / faglitteratur / kogebøger

Sund mad til din baby


Beskrivelse


Inspiration til forældre, der gerne vil lave sund og lækker mad til deres børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2008

af

af

Kirsten Marie Hansen

d. 26. sep. 2008

Alle med daglig kontakt til børn - forældre, dagplejere, pædagoger m.fl. - kan i denne bog finde inspiration til lækker og sund mad for de yngste størrelser fra 6 mdr. til ca. 3 år.

Forfatteren er ernæringsekspert, og bogen er desuden bearbejdet af en dansk sundhedsplejerske. I introduktionen omtales bl.a. nødvendigt udstyr, teknikker og råvarer. Desuden forefindes skemaer, som viser hvornår børn kan tåle at indtage en række madvarer fx mælk, kornprodukter, kød og fedtstoffer. Selve opskriftsdelen er opdelt efter alder (6-9 mdr, 9-12 mdr, 12-15 mdr og større børn) plus et kapitel om familiemad. Bagest ses en liste med hjemmesider om bl.a. mad, børn og div. styrelser, samt alfabetisk register. Bogen har mange flotte fotos af spisende børn og lækre retter.

Der findes et væld af kogebøger for børn og familier. Blandt titler, som også vægter mad til de yngste, kan nævnes Den rene barnemad : fra mos til middagsmad, 2008, Spændende mad til de små : komplet kogebog og ernæringsguide, 2004 af Annabel Karmel, Økologik : mad til børn, 2002 af Lizzie Vann og God mad til småfolk, 1998 af Anne-Dorte Gjerulff.

Bogen virker grundig og overskuelig og opskrifterne ser ud til at være nemme. Mange forældre går op i sund mad til deres børn og vil i denne bog kunne finde nye forslag til mos, mellemmåltider m.m. Bogens fotos er ganske appetitvækkende. Familieretterne har serveringsforslag til både spædbørn, småbørn og voksne, hvilket gør det nemt for den travle familie.