Bogen henvender sig til dem, der søger indsigt i 2. verdenskrig og skæbnerne bag. Bogen fortæller om en dansk kvindes kamp mod besættelsesmagten i Frankrig og hendes ophold i koncentrationslejren Ravensbrück.
Forfatteren udgav i 2011 bogen Kvinderne i Ravensbrück : danske skæbner i en tysk kz-lejr, hvor han fortæller om 44 kvinders skæbne i koncentrationslejren. En af dem er Sunneva Sandø, og det er hendes historie, som her fortælles. Sunneva var allerede som ung en usædvanlig kvinde, der selv tog ansvar for sit liv. Det bragte hende til 1920'ernes Paris, hvor hun startede et gymnastik-institut. Da krigen kom blev hun involveret i modstandsbevægelsen og fik kontakter til det britiske efterretningsvæsen, som hun hjalp ved at huse agenter. I foråret 1944 blev hun arresteret af Gestapo, som sendte hende til Ravensbrück, hvor hun holdtes fanget det næste års tid under frygtelige forhold med mange rædsler. Efter krigen vidner Sunneva i retssagen mod sine fangevogtere, og hun dekoreres med en britisk orden for sin indsats under krigen. Bogen bygger på Sunnevas egne erindringer - og dog er det sandt : i Kvindefængsel og Koncentrationslejr, 1945 og beretninger fra slægtninge.
Anne Dorthe Holms Kvindernes modstandskamp : krigere, koner og mødre, 2012 fortæller om kvindernes rolle i modstandskampen.
En vigtig og velskrevet historie om en af de ukendte danske kvinders kamp under 2. verdenskrig og hendes frygtelige tid i Ravensbrück.