Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sværdets kraft


Beskrivelse


Sværdet er magisk og hjælper Estrid og Hjalmar til at overvinde det onde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2012

af

af

Boy Olesen

d. 30. aug. 2012

Bogen er velegnet til selvlæsning fra ca. 3.-4. kl. altså fra ca. 10-11 år og opefter, henvendende sig til såvel drenge som piger.

En bog der ved første øjekast signalerer action og dramatik, grundet dens dramatiske forside. Bogen er fremstillet i gedigent udstyr, og trykt med en god stor og tydelig typografi. Sproget er enkelt bygget op, uden brug af for vanskelige ord. Teksten ledsages af nærbilledtegninger, som giver sit bidrag til spændingen. Estrids far Teowulf bliver dræbt af det onde Kragefolk, som vil have det magiske sværd, han har smedet. Sværdet gør sin ejer udødelig, har Teowulf fortalt til sin modige datter. Estrid sværger hævn, og gør sig klar til det endelige opgør sammen med vennen Hjalmar. I en drøm møder Estrid sin far, som fortæller hvordan de skal gøre. Undervejs kommer Estrid og Hjalmar til at kæmpe mod glubske ulve, hvor såvel brændende pinde som det magiske sværd bliver deres våben. Det er en god klassisk historie, hvor omdrejningspunktet er kampen mellem det gode og det onde, og hvor læseren fastholdes på bedste måde, fra begyndelsen til slutningen. En bog der vil få mange læsere.

Det er nærliggende at sammenligne bogen med klassikeren Brødrene Løvehjerte.

En god bog, hvor udtryk og indhold går op i en højere enhed. En spændende bog, der henvender sig meget bredt, og som vil få mange læsere.