Bøger / skønlitteratur / roman

Svar hvis du kan høre mig


Beskrivelse


Under elgjagten i en lille värmlandsk by bliver Pär Sanner fundet død. Politichef Petra Wilander bliver sat af efterforskningen, da hun selv deltog i jagtselskabet. For journalisten Magdalena Hansson går ind i efterforskningen og sætter alt på et bræt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 18. mar. 2014

Til læsere af svenske krimier som Jungstedt og Läckberg, idet man får hvad man kommer efter, nemlig ret letforståelig underholdning fra et lille svensk samfund.

Elgjagten i oktober i en lille by i Värmland bliver ikke helt, hvad den plejer. På den første dag lyder der et lidt anderledes skud, og den ikke særlig vellidte Pär Sanner fra jagtselskabet bliver fundet død. Alle elgjægerne, hvoraf flere også har et motiv, er i princippet mistænkte inklusiv politichef Petra Wilander, hun kan derfor ikke lede efterforskningen. Journalisten Magdalena Hansson er på barselsorlov men inddrages i sagen for at undgå at blive fyret i forbindelse med nedskæringer. Bogen beskriver de 6 dage, der går fra skuddet faldt til den endelig opklaring. Ninni Schulman, der er uddannet journalist, har tidligere skrevet to bøger i serien fra den lille värmlandske by, hvor især den første Pigen med sne i håret blev en stor succes.

Schulmans bøger minder mig en del om Camilla Läckbergs serie fra Fjällbacka. Også her er det et lille samfund, og også her har vi en kombination af journalisten og politiopklaring og en kombination af opklaring og privatliv. Begge er underholdende og letlæste.

Vil i høj grad tiltale fx Läckbergs store publikum, ikke det store nyskabende plot, men velskrevet indenfor sin genre.


Politiken

d. 31. aug. 2014

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 31. aug. 2014


Weekendavisen

d. 4. juli 2014

af

af

Katinka Bruhn

d. 4. juli 2014