Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Swarta - blodskyggernes forbandelse


Beskrivelse


I en fjern fortid fødes drengen Swarta ind i en teutonsk kongefamilie, men han bliver udstødt og må meget igennem for at finde sin skæbne, der synes at være bestemt af de gamle guder. Spændende fortælling fra jernalderen. Til selvlæsning for børn i alderen 10-14 år og som højtlæsning for børn fra 8 år.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2021

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 24. sep. 2021

I en fjern fortid fødes drengen Swarta ind i en teutonsk kongefamilie, men han bliver udstødt og må meget igennem for at finde sin skæbne, der synes at være bestemt af de gamle guder. Spændende fortælling fra jernalderen til selvlæsning for børn i alderen 10-14 år og som højtlæsning for børn fra 8 år.

Udstødt som teutonerkongen Aslaks førstefødte, fordi han er født for tidligt, bliver drengen Swarta opfostret af goden Midir, der ser en stor skæbne i den lungesyge dreng. Swarta vokser op afsondret fra sin familie. Han mødes dog i hemmelighed med sin tvillingebror Harja, men da drengene overtræder de gamle guders lov, sendes Swarta som fredsgidsel til Nordfolket. Her begynder et helt anderledes liv for Swarta. Men snart må han vælge om han vil sværge troskab til Nordfolket eller til sin tvillingebror Harja og teutonerne. Der er illustrationer i farver og bagerst i bogen en kort faktuel tekst om Swartas verden, samt en ordliste.

En indlevende og godt fortalt krønike fra jernalderen, der ubesværet fletter referencer til sprog, historie, religion og arkæologi ind i fortællingen uden at det bliver kedeligt. Teksten er skrevet i et godt og sikkert sprog, der gør den let at læse og svær at lægge fra sig. De mange flotte illustrationerne skildre både situationer og personer og skaber et levende visuelt univers til den fascinerende fortælling.

Bogen er tidligere udgivet som Swarta og blodskyggernes hævnPå den yderste ø med illustrationer af Ingo Milton, men teksten i denne udgave fremstår mere spændende og medrivende. En anden fortælling i samme stil kunne være trilogien "Krigeren", hvor første del er På den yderste øBogen er tidligere udgivet som Swarta og blodskyggernes hævn med illustrationer af Ingo Milton, men teksten i denne udgave fremstår mere spændende og medrivende. En anden fortælling i samme stil kunne være trilogien "Krigeren", hvor første del er .


litteratursiden.dk

d. 10. sep. 2021

af

af

Metteline Lykke Rasmussen

d. 10. sep. 2021

Spændende, velskrevet og lærerig! Varbergs fortælling om Swarta er en slags jernalder-kinderæg med ingredienser af højeste kvalitet. Swarta med de dybsorte øjne er førfødt. Nok er han teutonernes kong...


Børn & bøger

Årg. 75, nr. 1 (2022)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 75, nr. 1 (2022)