Bøger / faglitteratur / snitmønstre

Sy børnetøj med japansk trend : 20 charmerende mønstre til børn


Beskrivelse


20 opskrifter på børnetøj i japansk stil opdelt i forår/sommer og efterår/vinter. Med trin-for-trin vejledning, angivelser af materialer og mønsterdele, samt henvisning til de syteknikker, der anvendes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 27. aug. 2015

Utraditionelle, men enkle opskrifter på børnetøj i japansk stil. Bogen kan anvendes af alle, der kan betjene en symaskine.

Indledningsvis fortæller Nakamura om sin passion for at sy, der tog udspring i hendes barndom, hvor hun tegnede skitser af tøj, som hendes mor syede for hende. Opskrifterne er opdelt i to dele: Forår/sommer og efterår/vinter. Der er opskrifter på fx shorts, skjorter og jakker til både piger og drenge. Til hver model er der en udførlig trin-for-trin vejledning, angivelse af materialer og mønsterdele, samt en henvisning til de forskellige syteknikker, der anvendes. Bagerst i bogen findes en oversigt over disse syteknikker. Bogen har en lomme foran med fem mønsterark i fire størrelser fra størrelse 100-130 cm. Bogen afsluttes med måleskema og mønsterforklaring.

Opskrifterne er enkle og klassiske i snittet og vil kunne sys af dem, der i forvejen kan sy på maskine, men der kræves ikke den store erfaring. Modellerne i bogen har japansk karakter, men de er på ingen måde så specielle, at de ikke vil kunne passe til danske børn. Der er fine, luftige tunikaer, skjorter og kjoler, smarte shorts til både piger og drenge og lækre lune jakker.

Om syning i japansk stil til børn, er der på engelsk bl.a. udgivet Sewing for your girls, men på dansk er der ikke udgivet en lignende bog.