Bøger / faglitteratur / snitmønstre

Sy og strik børnetøj 0-3 år


Beskrivelse


Sæsonopdelte vejledninger til syning og strikning af basistøj til drenge og piger mellem nul og tre år. Med snitmønstre,arbejdsbeskrivelser og strikkeopskrifter til: toppe, bluser, skjorter, t-shirts, tunikaer, kjoler, bukser, sweatre og overtøj.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kirsten Marie Hansen

2007

Der er udgivet mange bøger med enten sy- eller strikkeopskrifter til aldersgruppen 0-3 år, men denne har både sy- og strikkemønstre. Der er tøj til både piger og drenge, og det er pænt og enkelt hverdagstøj. Man skal være over begynderniveau til de fleste modeller, men opskrifterne virker overskuelige og tilgængelige, så de kan klares med et nogenlunde håndelag.

Bogen er opdelt i afsnittene: brug af bogen (både til syede og strikkede modeller), en modeloversigt, samtlige modeller opdelt i et afsnit for hver årstid, alfabetisk syteknik, forhandlere og register. Modellerne består af 8 grundmønstre - 6 overdele og 2 bukser. Til hver model er en beskrivelse af modellen, en tegning, materialeforslag og fremgangsmåde. Til hver model er et flot farvefoto og en tekstdel, som fylder 1-2 sider. Der medfølger mønsterark til de syede modeller i str. 1/2, 1, 2 og 3 år.

Bogen Sy og strik børnetøj 0-3 år minder i opbygning og layout meget om den tidligere Sy og strik børnetøj 4-10 år af samme forfatter.

Layoutmæssigt fremstår bogen meget indbydende med sine smukke farvefotos. Den grundige sy- og strikkevejledning gør bogen rimelig tilgængelig. Mange begreber forklares ved hjælp af tegninger. Der er anvisning på mangt og meget fra sy- og strikketeknik til forbrug af garn og stof, samt måltagning og valg af størrelse. Der gives ideer til varieret udformning af grundmønstrene. Alt i alt er det en bog, som vil kunne udlånes flittigt.