Bøger / faglitteratur

Systemisk coaching


Beskrivelse


Vejledning for coaches og andre samtalepartnere, der giver mulighed for at arbejde med samtaler og coaching på et systemisk og anerkendende grundlag. Med den systemiske tilgang til coaching flyttes fokus fra individ til relationer og fra problem til muligheder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2009

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 12. okt. 2009

Det vil primært være dem, der arbejder professionelt med ledelse eller coaching og som på forhånd er bekendt med systemisk teori, der vil få udbytte af denne bog.

Forfatterne til antologien er alle tilknyttet konsulentfirmaet RMC Attractor, der nu er en del af Rambøll gruppen. Det er imidlertid ikke en hurtig salgstale for et enkelt budskab, de bringer, men et gennemarbejdet forsøg på at præcisere coaching som en disciplin indenfor den systemiske tænkning. Det er et grundigt og gennemarbejdet værk forfatterne præsenterer, men det er ikke nemt stof, og selvom forfatterne bevæger sig hen imod det praktiske, er det en bog, der kræver forudsætninger. Har man dem, vil man til gengæld få en ny indsigt i samtalen som redskab.

Både coaching og systemisk ledelse er centrale områder i moderne organisationers arbejde med udvikling. Og det er områder, hvor der allerede er udgivet mange bøger. Denne tilhører dog den del af den begrebsudviklende litteratur, der naturligt bør findes i samlinger, hvor der er en efterspørgsel efter emnet.

Denne bog, der sætter coachingbegrebet ind i en systemisk ramme, er henvendt til den professionelle bruger, der selv arbejder med udviklende kommunikation i organisationssammenhænge.


Danske kommuner

Årg. 40, nr. 36 (2009)

af

af

Malene Hansen

Årg. 40, nr. 36 (2009)