For læsere der efterspørger lyrik hvor der er plads til holdninger og kritik, uden at formsproget nødvendigvis er svært tilgængeligt.
Udover titlen spiller syvtallet en rolle, både formelt og tematisk, i Brian P. Ørnbøls digtsamling. Bogens indledende og afsluttende afsnit består hver især af syv digte, og de to mellemliggende afsnit af hver fjorten digte. Teksterne i det sidste afsnit har titler der refererer til de latinske betegnelser for de syv dødssynder og er moderne fortolkninger af begreber som hovmod, griskhed og nydelsessyge. I det hele taget er den religiøse dimension fremtrædende i teksterne, bl.a. i afsnittet "Prædikerne", der er formet som dialoger med tekster fra "Prædikerens Bog" i Det Gamle Testamente. Digtene, der formmæssigt spænder fra en enkelt verslinje til længere prosatekster, kaster et kritisk, reflekterende lys over moderniteten, hvor grænserne mellem godt og ondt er flydende og tvetydige.
Forfatteren har tidligere udgivet en novellesamling og to digtsamlinger, senest Sange fra Midgaard, 2010. Tids- og kulturkritikken har en del til fælles med den man finder i digte af fx Nikolaj Zeuthen og Lars Skinnebach.
Tænksomme og kulturkritiske digte der ikke går af vejen for at forholde sig etisk og moralsk til samtiden. De er skarpe og har kant, men det modsvares dog ikke i alle tilfælde af en tilsvarende sproglig prægnans.