Bøger / skønlitteratur / roman

Tabspartiet


Beskrivelse


Allegorisk fortælling. Da den unge Dana forsvinder, efterforsker hendes kæreste og bogens fortæller mysterierne bag. Det fører til en historie, hvor folk er brikker i et ikke altid gennemskueligt spil, og hvor skak og kampen mellem det gode og det onde / sort og hvid er i centrum.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 4. aug. 2010

Tænksomme læsere og læsere interesseret i ny, dansk litteratur med en egen tone og stil, vil fascineres af bogen, der med sine mange lag også må kunne interessere nogle læsekredse.

Forfatteren udgav i 2006 på samme forlag Tolv rum, der blev kaldt tankevækkende. Det samme er denne, hvor forfatteren tager sin handling endnu et skridt ud i periferien af virkeligheden og ind i filosofien. I velskrevet litterær stil fortælles en tidløs historie om unge Danas forsvinden og hendes kærestes efterforskning af baggrunden herfor. Det er rammefortællingen i meget korte træk, men der er flere lag i historien samt allegorier og en del referencer. Foruden historiefortællerens synsvinkel på sin eftersøgning, får vi afsnit fra en bog med skakstrategi - afsnit der samtidig kan læses som filosofiske kommentarer til livet og handlingen i bogen. Danas baggrund og forsvinden er mysterier, der bl.a. bringer kæresten på en skæbnesvanger tur ned i storbyens fysiske og på anden vis underverden.

I mit litterære erindringslandskab dukker ikke andre umiddelbart sammenlignelige værker op, men der er i bogen referencer til en del andre steder i bl.a. litteratur og mytologi.

Tankevækkende og velskrevet roman med allegorier og en historie i flere lag. Interessant sort-hvidt billede med en historie, hvor folk er brikker i et ikke altid gennemskueligt spil, og hvor remis måske er det samme som at tabe partiet. Det er ikke nogen letlæst bog, men en udfordrende bog med mulighed for diskussioner og overvejelser.


Jyllands-posten

d. 23. aug. 2010

af

af

Erik Svendsen

d. 23. aug. 2010