Bøger / skønlitteratur / roman

Tabu tuba


Beskrivelse


Eksperimenterende prosa- og digtroman om Tom, Troels, Tim og Trine der er ungdomsvenner og har en amoralsk og anarkistisk tilgang til livet, der kulminerer med et attentatforsøg på statsministeren.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kent Skov

2007

AS' bøger har altid haft et anstrøg af eksperimenterende, men uhøjtidelig litteratur. Det kendtegner også denne nye roman. AS' forfatterskab omfatter både lyrik og prosa og har sin faste omend smalle plads i bibliotekerne. Også bogen her har appel til både kendere af AS' bøger og nye og nysgerrige interesserede i den mere eksperimenterende afdeling.

Efter en mindre fremtrædende periode kommer AS her med en veloplagt og fandenivoldsk surrealistisk roman, der samtidig er en digtbog. Den handler om de fire på mange måder umage personer Tom og Troels, fortælleren Tim og pigen Trine. Drengene er ungdomsvenner og har en amoralsk og anarkistisk tilgang til livet, hvilket fører dem på kollisionskurs med omgivelserne. Det sker med et klodset attentat på landets statsminister. Det bringer gruppen sydpå og lidt fra hinanden. AS' lyriske side står stærkt i romanen med digte integreret ind i de bærende prosasekvenser. Digtene har på en gang en selvstændig funktion og fungerer som et mere abstrakt supplement, der til sidst er ved at overtage og opløse historien.

Tabu tuba stiller ind på en sproglig frekvens med noget af det, vi især kender fra tidens skæve forfattere i dansk dramatik og film, Line Knutzon, Erling Jepsen, Bo hr. Hansen m.fl, der blander rå begivenheder med humor og kærlighed. Et litterært mix der tilsammen giver en særegen form for (sur-)realisme.

Veloplagt og uforfærdet anderledes prosa- og digtroman af den garvede forfatter med hang til litterære eksperimenter.


Politiken

d. 27. okt. 2007

af

af

Bettina Heltberg

d. 27. okt. 2007


Standart

Årg. 21, nr. 4 (2007)

af

af

Morten Kyndrup

Årg. 21, nr. 4 (2007)