Bøger / skønlitteratur / noveller

Tænk som en dinosaurus : noveller


Beskrivelse


Science fiction. I tre noveller cirkles der omkring de modifikationer den menneskelige krop kan udsættes for og hvilke virkninger det medfører for den enkelte, i en ikke så fjern fremtid.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2004

af

af

Karsten Just

d. 17. dec. 2004

Med disse tre noveller introduceres James Patrick Kelly på dansk. Science fiction-genren har udviklet mange glimrende forfattere, og Kelly er et spændende bekendtskab, med en sproglig spændstighed og overraskende vinkler på sine historier. Han skriver en slags cyperpunk, men med et eget twist, hvor novellerne får deres indhold og deres fortælling med en ironisk distance. Kropslige modifikationer spiller en stor rolle i Kellys forfatterskab, klart illustreret i "Rotte", som er en parodi på Gibson og lignende science fiction-forfatteres noget opkørte prosa. Den foranderlige krop er i fokus i "Mr. Boy", hvor hovedpersonen, der er gennem flere behandlinger, fastholdes i en præpubertets tilstand og bor inden i sin mors krop, der er blevet formet som Frihedsgudinden og er 11 etager høj. Hans bevidsthed bliver gradvis mere voksen, og forskellen mellem det ydre og det indre vokser gennem novellen. Endeligt diskuterer Kelly i "Tænk som en dinosaurus" hvad der sker med det menneskelige i en højteknologisk tidsalder. Kelly skriver klart og godt, med en ironisk distance, en underspillet humor og med nogle fascinerende plots. Et godt bekendtskab med en spændende science fiction-forfatter.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2005

af

af

Jette S. F. Holst

d. 6. juni 2005

James Patrick Kellys tankevækkende science fictionnoveller handler bl.a. om en mand, der er lavet om til en rotte, en kvinde, der er lavet om til Frihedsgudinden og rumrejsende dinosaurer. Science Fic...


Himmelskibet

Nr. 17 (2008)

af

af

Morten Greis

Nr. 17 (2008)


Proxima

Nr. 81 (2005)

af

af

Torben W. Anthony

Nr. 81 (2005)