Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tæt på den gyldne port


Beskrivelse


Sigga, Magne og Det Lille Folk et tæt på Den Gyldne Port, der fører ind til Riget mod Vest. Først skal de igennem Hørs Rige og Smasks Rige, men de har ikke flere magiske kræfter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2016

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 6. apr. 2016

Fire bøger i serien "Øen med de syv uhyrer" hører vi om Det Lille Folk, der gerne vil hjem til Riget mod Vest. Børnene Sigga og Magne vil hjælpe dem. På rejsen skal de kæmpe mod uhyrer, og deres liv er derfor i fare. For 7-9-årige.

Sigga og Magne møder Det Lille Folk en dag, de er ude i skoven. Sammen med dem skal de kæmpe sig over en magisk ø for at hjælpe dem hjem til Riget mod Vest. Det bliver en lang og farlig tur. På vejen er de nødt til at komme forbi syv lede uhyrer, der har hver deres måde at skræmme og dræbe på. På turen får Sigga, Magne og Det Lille Folk hjælp fra magien i Den Gyldne Gren og De Stærke Sten, og dem får de brug for i kampen mod uhyrerne.

En rigtig fin serie i fire bøger. Hver bog begynder med et referat af den forrige bog, så man nemt kan følge med i historien. Hver bog er bygget op efter den samme skabelon, og hovedpersonerne møder to uhyrer i hver bog. Bøgerne er nemme at læse, da der er mange gentagelser. Alligevel er de spændende, uhyggelige og eventyrlige. Illustrationerne er flotte og udtryksfulde.

Det magiske ønskebenDen dovne pige er et eventyr, hvor der også bruges magi til at klare prøverne. Den dovne pige er et andet eventyr med magi og helteDet magiske ønskeben er et eventyr, hvor der også bruges magi til at klare prøverne. er et andet eventyr med magi og helte.