Bøger / faglitteratur / vejledninger

Tager du altid skraldet? : lær at tackle andres negativitet med fænomenet "The law of the garbage truck"


Beskrivelse


Enkle anvisninger om at kommunikere positivt med dem, der hælder deres "skrald" ud over andre, og om at undgå selv at være "skraldebil".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 4. maj 2016

Enkle anvisninger til læsere af selvhjælpsbøger om at kommunikere positivt med dem, der hælder deres "skrald" ud over andre, og om at undgå selv at være "skraldebil".

Med denne bog vil Pollay give læseren redskaber til at skabe mere glæde, trivsel og høflighed. Han kalder redskaberne "The law of the garbage truck". Loven omfatter 8 regler, som handler om ikke at spille med på hinandens dårlige humør, aggressivitet eller uhøflighed, og om at lade "skraldet" fra ens fortid, eller det der muligvis kunne opstå i fremtiden, passere. Hvert kapitel afsluttes med spørgsmål til læseren, som opfordres til selvreflektion og til at skrive dagbog om de handlinger man vil foretage for at befri sig fra andres og egne "skraldebiler". Pollay er coach og foredragsholder. Rådene i bogen er baseret på positiv psykologi.

Bogen har en optimistisk, amerikansk tone, med mange eksempler på "skraldebiler" fra forfatterens og andres hverdag - på jobbet, hjemme og i det offentlige rum. Pollays råd er ganske enkelt dette, at man skal smile, vinke, og lade "skraldebilerne", både andres og ens egne, passere, og at man skal forpligte sig til at træde ud af affaldscirklen og ind i taknemmelighedscirklen, hvor man fokuserer på det positive i livet. Bogen er letlæst.

Sådan håndterer du besværlige personer er en guide til at lære at samarbejde med bulldozeren, lyseslukkeren og hængemulen. Bøger om girafsprog er gode supplementer til denne.