Bøger / skønlitteratur / roman

Tavshedens smerte


Beskrivelse


Splittet mellem sin kulturelle baggrund og det omgivende samfunds kultur i skellet mellem barndommen og ungdomslivet, begår Hayat nogle frygtelige fejltagelser, der får konsekvenser for ham selv og de mennesker han holder af.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2011

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 23. dec. 2011

Tavshedens smerte er en fortælling om kulturelle og religiøse sammenstød i et pakistansk samfund i USA, som appellerer bredt.

Hovedpersonen Hayat er en stor dreng, på tærsklen til voksenlivet men stadig med barndommens uskyld og uvidenhed i sig. Han vokser op i USA med pakistanske forældre. Især faderen er meget moderne og holder afstand til det traditionelle pakistanske miljø, der lever isoleret i et lille minisamfund i byen. Det amerikanske samfund fascinerer samtidig med at den manglende moral og det udbredte fordærv forarger. Vi følger et ungt menneske i skellet mellem barndommens uskyld og voksenverdenens indsigt. Splittet mellem sine frisindede moderne forældre (især faren) og de øvrige pakistanske venner og bekendte i omgangskredsen, der forsøger at lukke sig om sig selv. Hayat elsker sin tante og føres ind i læsning af koranen af hende. Da hun forelsker sig i en jøde, gør han nogle desperate handlinger for at splitte parret ad, og dette har katastrofale konsekvenser. Der er et udpræget jødehad blandt muslimerne, og foragten finder næring i den bevidstløse recitation af koranens bogstav. Hayat forblændes pga. sin jalousi og ungdommelige naivitet og kommer bittert til at fortryde sine handlinger.

I stil med populære bøger som Drageløberen af Khaled Hosseini og Chicago af al Aswany.

Tavshedens smerte er en spændende og medrivende fortælling, der på en meget troværdig måde beskriver den indre kamp og forvirring, mennesker af to kulturer kan føle.


litteratursiden.dk

d. 23. jan. 2012

af

af

Rikke Bødker

d. 23. jan. 2012

Koranen er et svært værk at forstå, Ayad er kun ti år da han prøver sig frem på egen hånd. Hayat Shah var et barn med store ambitioner. Efter at hans tante Mina flytter ind hos familien begynder Hayat...


Jyllands-posten

d. 22. jan. 2012

af

af

Tania Haagensen

d. 22. jan. 2012


Kristeligt dagblad

d. 7. jan. 2012

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 7. jan. 2012


Jyllands-posten

d. 9. jan. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 9. jan. 2012


Børsen

d. 13. jan. 2012

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 13. jan. 2012