Bøger / faglitteratur

Team, læringsfællesskaber og ledelse i skolen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. okt. 2019

Denne antologi dykker ned i overvejelserne om organiseringen og ledelsen af teams og professionelle læringsfællesskaber i grundskolen. Bogen har relevans for grundskolens ledere samt teamkoordinatorer.

Bogen tager fat på og diskuterer praksissen mellem skolens teamsamarbejder og læringsfællesskaber samt den pædagogiske ledelse heraf. Spørgsmålene er bl.a. hvad er teamenes rolle, og hvordan kan de bedst muligt ledes og organiseres til samarbejde om professionelle lærende fællesskaber?.

Det er en teoretisk velfunderet bog, som klæder skoleledere og teamkoordinatorer godt på til at kunne agere professionelt og kompetent i nye pædagogiske strukturer i skolens praksis. Alt nyt er svært, men denne bog skaber pædagogisk grobund for en god begyndelse.

Der er meget fokus på både teamsamarbejde, læringsfællesskaber og pædagogisk ledelse af skoler i den pædagogiske verden. Der udkommer derfor også virkelig megen pædagogisk litteratur om disse emner. Vil man læse mere, er der derfor også mange bøger at læse videre i. Eksempelvis titlerne Ledelse gennem skolens ressourcepersonerNye veje mod professionelle læringsfællesskaber og Nye veje mod professionelle læringsfællesskaberDer er meget fokus på både teamsamarbejde, læringsfællesskaber og pædagogisk ledelse af skoler i den pædagogiske verden. Der udkommer derfor også virkelig megen pædagogisk litteratur om disse emner. Vil man læse mere, er der derfor også mange bøger at læse videre i. Eksempelvis titlerne Ledelse gennem skolens ressourcepersoner og .Informationer og udgaver