Bøger / faglitteratur / bibliografier

Tekstil æstetik : nytolkning af dansk kulturarv


Beskrivelse


Gennemgang af forskningsprojekt om bondetekstiler fra 1800-tallet. Bogen indeholder undersøgelsen, der ligger til grund for projektet, og ser på rytmen og symmetrien i tekstilerne, figuration samt formsprog og tidsdybde. Afsluttende kapitel om den æstetiske erfaring.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2009

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 9. nov. 2009

Til interesserede i den danske kulturarv indenfor tekstiler, håndarbejde, broderier mv. - på forskningsniveau.

Bogen er resultatet af et forskningsprojekt indeholdende tekstiler og kunsthistorie. Forfatteren Minna Kragelund har skrevet mange artikler til tidsskrifter som fx "Haandarbejdets fremme", og hun har også udgivet forskellige bøger om bl.a. kultur og kunsthistorie. Hun er ansat som lektor på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole på Aarhus Universitet. Bogen indeholder undersøgelsen, der ligger til grund for projektet, noget om rytmen og symmetrien i tekstilerne, figuration - om motiverne - samt formsprog og tidsdybde. Bogen afsluttes med et kapitel om den æstetiske erfaring. Bagest er lidt om forfatteren, en litteraturliste, kildeliste samt stikord. Der er gået grundigt til værks, og det er tydeligt at der her er tale om forskning i emnet.

Der er tidligere udkommet: Broderi ballader fra 2008 af Lisbeth Tolstrup, Lisbeth Degn og Mai-Britt Bille. Nærværende resultat af Minna Kragelunds forskningsprojekt er en slags videreførelse af linjerne fra Broderi ballader.

Et grundigt værk om bondetekstiler, der nok har en begrænset målgruppe pga. niveauet og specialiteten i emnet. Derfor henvender bogen sig biblioteksmæssigt primært til biblioteker på centralbiblioteksniveau eller med specielt interesserede lånergrupper.


Husflid

2010, nr. 1

af

af

Sara Hanghøj

2010, nr. 1


Håndarbejde i skolen

Årg. 45, nr. 1 (2010)

af

af

Felicia Bech

Årg. 45, nr. 1 (2010)