Bøger / faglitteratur til børn

Sting & sømme


Beskrivelse


Grundbog indeholdende mere end 200 nye og gamle broderisting fra hele verden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2018

af

af

Helle Laursen

d. 21. aug. 2018

"Sting og sømme" er en grundbog, der indeholder mere end 200 både nye og gamle broderisting fra hele verden. For alle der holder af håndarbejde og elsker at brodere. Både nybegyndere og øvede kan få glæde af bogen.

Sting & sømme udkom første gang i 1980 og er en opslagsbog. Med nål og tråd kan du finde anvisninger til blandt andet: korsting, fladsyning, spansk kontursøm, richelieubroderi og hadangersyning og mange, mange flere. Bogen indledes med en kort gennemgang af materialer, teknik og en række praktiske råd i forbindelse broderiprojekter. Til slut er der et stikordsregister. Indbundet.

En håndbog, der kan bruges til at genopfriske gamle færdigheder eller lære helt nye. Alle sting og sømme bliver udførligt forklaret og understøttet af stregtegninger og sort/hvide fotos. Bogens indhold og opsætning adskiller sig ikke fra 1980-udgaven, dog er flere af de sort/hvide fotos ret mørke i den nye udgave, hvilket gør det svært at se detaljerne. For- og bagside er opdateret og fremstår indbydende og nutidig.

I Lær at brodere - de første stingHåndbog i broderiteknikker får du inspiration til projekter og til at lave egne mønstre og Håndbog i broderiteknikker er en vejviser til de mest kendte broderiteknikkerI Lær at brodere - de første sting får du inspiration til projekter og til at lave egne mønstre og er en vejviser til de mest kendte broderiteknikker.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Agnete Elkjær Laursen

d. 19. dec. 2018

Den lille bog på 60 sider indeholder 200 forskellige sting og sømme, lige fra de letteste korssting og kædesting til mere indviklede ting som hvidsøm og quilting. Alt er anskueliggjort ved gode arbejdstegninger og nærfoto af færdige arbejder. I forordet gives råd om stof og garn, om nåle og andre arbejdsredskaber. Her, som i bogen i øvrigt: Ikke et overflødigt ord, men tilstrækkeligt. Register bag i bogen. En inspirerende og forbilledlig præcis bog, der også kan anvendes i folkeskolen.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Lis Møller

d. 19. dec. 2018

Trods ihærdige sammenligninger er det vanskeligt at se, hvorfor denne udgave hedder stærkt revideret; enkelte sting er udeladt, nye er trådt i stedet, sidetallet er nogenlunde uændret. Forskellen ligger væsentligst i udstyret, anvendelsesmulighederne fremtræder på fotografier, og tegningerne er anbragt mere overskueligt. Den nye udgave virker mere tiltalende, men anmelderen finder ingen grund til, at den skal afløse den gamle. Biblioteket kan supplere efter behov i såvel voksen- som børneafdelinger, og anmelderen mener, at der er mange lånere, som vil have glæde af at anvende denne bog.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bodil Knudsen

d. 18. dec. 2018

Til denne opslagsbog er der foretaget et udvalg af sting og sømme, som det skønnes kan have interesse i dag. Bogen spænder over mange slags broderier, f.ex. korssting, forsting, fladsyning,hardangersyning, gamle danske hvide syninger, smocksyning, applikation, quiltning, perlebroderi, grønlandsk skindbroderi m.m. Indledningsvis gives praktiske råd om materialer og mønstre. Alleinstruktioner er klare i tekst og tegninger, og sammen med forklaringen er vist fotos af de færdige arbejder med de omtalte sting. Bogen er forsynet med indholdsfortegnelse og stikordsregister.Teksten er tospaltet og af rimelig god læsbarhed. Bogens indhold kan udmærket findes omtalt andre steder. Jytte Harboesgård: Broderisting, 1980 dækker nogle af de samme emner. Caroline Larsen: Jegbro-derer selv, 1967 er nok den mest udførlige. Bogen her kan ikke erstatte Politikens, men da denne er 13 år gammel, finder jeg, at Sting og sømme kan være afløseren og supplement, indtil nyudgave dukker op.


Jyllands-posten

d. 21. nov. 1980

af

d. 21. nov. 1980


Aarhuus stiftstidende

d. 18. nov. 1980

af

af

ini

d. 18. nov. 1980