Musik / rock

The basement tapes - complete!


Anmeldelser (4)


Gaffa [online]

d. 2. nov. 2014

af

af

Espen Strunk

d. 2. nov. 2014

"Det er blevet til en stribe liveplader i serien, men også to - og nu tre - samlinger, som har karakter af helt essentielle appendixer til den store sangskrivers monumentale bagkatalog. Det gjorde sig gældende for Vol. 1-3 fra '91 (med blandede godter) og for Vol 8. (med optagelser fra de senere år). Og det gør sig gældende for nærværende, seneste skud på stammen, hvor de apokryfe optagelser med The Band fra '67 rulles ud over hele seks cd'er med ialt 139 skæringer ... En stor del er fuldstændig fremragende og minder om, at vi her taler the missing link mellem Dylans midtressermesterværker og hans videre virke. Essentielt rockhistorisk materiale, simpelthen".


Jyllands-posten

d. 15. nov. 2014

af

af

Peter Schollert

d. 15. nov. 2014

"Myten om Bob Dylan og The Bands "The Basement Tapes" har siden 1967 levet i bedste velgående ved hjælp af ét officielt album, piratudgivelser og bøger. Nu udkommer det første officielle storværk om musikmødet. 138 indspilninger er samlet i et bokssæt. Her er der også masser af ord om, hvad der foregik ... For den fanskare, der vil forstå myten om "The Basement Tapes", er udgivelsen nærmest uundværlig".


Information

d. 8. nov. 2014

af

af

Klaus Lynggaard

d. 8. nov. 2014

"Overvældende. På kanten til for meget af det gode. Men også en guldgrube for enhver, der seriøst interesserer sig for Dylan, for Amerika og for amerikansk musik ... Men hvilken Dylan møder så lytteren på de 138 skæringer her? Spørgsmålet er snarere, hvilken Dylan man ikke møder. For her træder skælmen, poeten, rockstjernen, seeren, romantikeren, spotteren, popsangeren, drømmeren og folkemindesamleren frem, stille og roligt, en efter en.Kun den politiske, den moralske og den hævngerrige Dylan er sat på standby. Og her findes et hav af sange, som Dylan ikke selv har skrevet, hentet. Her møder man jukeboksen Dylan, der som en svamp suger sange fra mange forskellige kilder til sig og gladelig giver dem til bedste, på sættet her således over 30, der stammer fra andres penne og cirka halvt så mange, hvis ophav fortaber sig i tidens tåger, og derfor blot betegnes som ' traditionel'. Men i sidste ende er det mesterens egne sange, der er sættets raison d'etre".


DownBeat

2015 February

af

af

Jim Macnie

2015 February

"After years of incomplete bootlegs and a 1975 Columbia compilation foreshadowing the music's ad hoc eloquence, hearing this trove of demos and remnants united not only bolsters the notion of the sessions' importance but enhances its entertainment value".