Musik / kammermusik

The string quartets


Anmeldelser (9)


MusicWeb international

2019 November

af

af

Michael Wilkinson (musikanmelder)

2019 November

"Recommended: This is a genuinely exciting release ... String quartets of genuine quality, revealing a distinctive compositional voice, here in very fine performances and transparent recording. The music is serious, often very muscular, both strong and rewarding, tonal and assured ... Nancy Dalberg's output was relatively small, consisting largely of songs and these quartets ... My recommendation is unreserved".


jcklassisk

d. 4. okt. 2019

af

af

John Christiansen

d. 4. okt. 2019

"Denne plade er komponeret af en kvindelig glemt dansk komponist, Nancy Dalberg (1881-1949) ... Nancy Dalberg var beskeden og forsigtig i troen på sin musik, men hun påbegyndte arbejdet på at få den tredje kvartet udgivet ... Den er den mest spændende og eksperimenterende af Nancy Dalbergs tre kvartetter, og det er godt, at den kom ud. De tre satser udgør et værk, som er værd at være opmærksom på. Den afrunder billedet af en begavet komponist, som fortjener en plads som dansk komponist i begyndelsen af det 20.århundrede, og det får hun med denne cd ... Vi får af Nordic String Quartet meget intensiv og levende kammermusikspil".


Politiken

d. 1. okt. 2019

af

af

Henrik Friis (f. 1978)

d. 1. okt. 2019

"Et overraskende og virkelig godt album ... indspillet af den unge og ambitiøse Nordic String Quartet. Det er lykkedes de fire unge musikere at indspille Dalbergs musik i et varmt og lækkert lydbillede, som samtidig emmer af temperament og nødvendighed. De driver de tre strygekvartetter frem som en romantisk jagt på længsel og melankoli. Og man er virkelig underholdt ... Den første strygekvartet er frisk og klassisk, mens den anden er vild og dramatisk med små motiver, der kitter et stort forløb sammen. Den tredje er eksperimenterende og hidsig - og alle tre bør nå en masse koncertprogrammer i den kommende tid i Danmark og internationalt".


Kristeligt dagblad

d. 30. sep. 2019

af

af

Peter Dürrfeld

d. 30. sep. 2019

"Det er en oplevelse med et næsten vemodigt skær over sig - ikke mindst i de to mol-strygekvartetter - at lytte til denne oversete danske komponist ... Og man kan kun ryste på hovedet ad, at en anmelder dengang nedladende skrev: "Fruen ved ikke rigtigt, hvad hun vil." De fire strygere i Nordic String Quartet ... giver i den første samlede indspilning af Nancy Dalbergs kvartetter ... en suveræn fortolkning af værker, som har en duft af Carl Nielsen, men bestemt også sin egen tone".


Diapason

2020 janvier

af

af

Jean-Claude Hulot

2020 janvier


Klassisk

2020, nr. 56

af

af

Jeppe Rönnow

2020, nr. 56

"En grotesk uret er blevet begået mod en dansk komponist, som vores hjemlige musikliv først nu er ved at rette op på. Har du hørt om Nancy Dalberg? Nej, vel. Det er nok de færreste, der har det - endsige hørt hendes musik ... Var hun ikke blevet sablet ned i dagspressen og konstant udsat for decideret kønsdiskrimination, havde hun sandsynligvis udviklet sig yderligere som komponist ... Nordic String Quartet viser hvor meget de nævnte skribenter tager fejl: Dalberg har skrevet tre fremragende strygekvartetter på et meget højt teknisk niveau ... senromantisk i sit udtryk - med et stærkt strejf af modernisme ... De har overskud til konstant at fortolke det klanglige udtryk ... Af hjertet tak til Nordic String Quartet for at råde bod på den musikalske uret, som blev begået for hundrede år siden".


BBC music magazine

2019 Christmas

af

af

Rebecca Franks

2019 Christmas

"I'd not come across the music of Nancy Dalberg, one of Nielsen's pupils, so it was fascinating to dive into these three quartets. The first two are particularly engaging works".


Fono Forum

2020 Juni

af

af

Michael Kube

2020 Juni

"Schöpferisch lediglich zwischen zirka 1909 und den späten 1930er-Jahren aktiv, verschrieb sich Nancy Dahlberg nicht den überkommenen Traditionen, sondern blieb bis zuletzt der von Carl Nielsen geprägten Tonsprache verbunden ... Das 2013 gegründete Nordig String Quartet gestaltet die Werke souverän und lässt sie dank präziser Artikulation und nuancierter Farbigkeit geradezu aufleben. Eine echte Bereicherung".


Klassisk

2019, nr. 54

af

2019, nr. 54

"Nordic String Quartet slår et slag for komponisten Nancy Dalberg (1881-1949), der især gjorde sig i sange og kammermusik, men mest huskes for at være assistent til Carl Nielsen ... Dalberg nåede at færdiggøre tre værker for strygekvartet, som Carl Nielsen Kvartetten indspillede for to årtier siden og foreligger nu i et bud af en yngre generation ... Nordic String Quartet blev grundlagt i 2013 og fokuserer, som navnet kunne antyde, på nordisk repertoire. Tidligere på året cd-debuterede de på Dacapo med værker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen".