Bogen har naturligvis stor lokal interesse i Thy, men kan læses af alle kultur- og samfundshistorisk interesserede. Oplagt til skoleopgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.
Brødteksten til et s/h-foto af en yppig kvindenumse lyder meget rammende: "Campingliv anno 1970 kræver ikke megen tøjvask". Og netop det alternative nøgne look er vist stadig noget af det mange sikkert husker som en kulturel udfordring fra Thylejren. Bogen kommer i kølvandet på Thylejrens 40-års jubilæum, sommeren 2010. Den har 5 forfattere. Men måske i ånden fra dengang, hvor fællesskab og solidaritet hverken var et fremmedord eller skældsord, er mosaikken af velskrevne tekster ikke signeret af de enkelte forfattere. Forfatterne er Mie Buus, Peter Øvig Knudsen, Orla Poulsen, Flemming Skipper og Svend Sørensen. Og teksterne samler medrivende og nuanceret trådene fra den 40-årige historie. Her er naturligvis den dengang meget omtalte besættelse af Hjardemål Kirke, men fx også den aktuelle historie om Karl, en beboer fra Thylejren, som nu er flyttet på plejehjem. Bogen er rigt illustreret, og som skabt til lystbladring og pluklæsning.
Et godt bud på et blivende værk om Thylejren, der fx på hylden kan suppleres af Michael Perlmutters erindringer Mit liv i Thylejeren : 1975-1984.
Solidt og vellykket kultur- og lokalhistorisk værk, der oplagt vil trække læsere i lokalområdet, men som også vil have bredere appel som beskrivelse af et nationalt kulturfænomen.