Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Tilbage til vildmarken : 2.000 km i kano gennem pelsjægernes Nordvestpassage


Beskrivelse


Kom med på rigtige eventyr i denne spændende beretning om to rejsefællers mange rejser i bl.a. Canada og Nordamerika. For alle der elsker at læse rejseberetninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2022

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 1. apr. 2022

Kom med på rigtige eventyr i denne spændende beretning om to rejsefællers mange rejser i bl.a. Canada og Nordamerika. For alle der elsker at læse rejseberetninger.

Flemming Orneborg og rejsekammeraten Carsten Lehrmann drager afsted sammen på eventyr for 5. gang. Denne gang for at padle i kano blandt ulve og bjørne, på rivende floder med enorme vandfald. De er stærkt tiltrukket af det Nordamerikanske kontinent, nærmere bestemt jagten på en nordvest-passage. Denne gang rejser de i fodsporene på pelsjægeren Alexander Mackenzie, der i 1793 også var på jagt efter en nordvest-passage. I bogen følger vi de to eventyrere på 2 kanoekspeditioner, den ene i Canadas vildmark og den anden i Rocky Mountains. Begge rejser er foretaget som direkte forlængelser af rejserne beskrevet i Videre mod vestGennem vildmarken, hvor de rejser gennem Yukon og Alaska og Gennem vildmarken : 3000 kilometer i kano gennem Canada, som er beretningen om to kanorejser i 1970'erne og 1980'erne gennem Canadas ufremkommelige vildmark ad Athabasca og Slave River til den store Slavesø og ad Mackenzie River til Inuvik ved Ishavets bred. Forfatteren er bl.a. fotograf, illustrator og medlem af "Eventyrernes Klub" siden 1974Flemming Orneborg og rejsekammeraten Carsten Lehrmann drager afsted sammen på eventyr for 5. gang. Denne gang for at padle i kano blandt ulve og bjørne, på rivende floder med enorme vandfald. De er stærkt tiltrukket af det Nordamerikanske kontinent, nærmere bestemt jagten på en nordvest-passage. Denne gang rejser de i fodsporene på pelsjægeren Alexander Mackenzie, der i 1793 også var på jagt efter en nordvest-passage. I bogen følger vi de to eventyrere på 2 kanoekspeditioner, den ene i Canadas vildmark og den anden i Rocky Mountains. Begge rejser er foretaget som direkte forlængelser af rejserne beskrevet i Videre mod vest, hvor de rejser gennem Yukon og Alaska og : 3000 kilometer i kano gennem Canada, som er beretningen om to kanorejser i 1970'erne og 1980'erne gennem Canadas ufremkommelige vildmark ad Athabasca og Slave River til den store Slavesø og ad Mackenzie River til Inuvik ved Ishavets bred. Forfatteren er bl.a. fotograf, illustrator og medlem af "Eventyrernes Klub" siden 1974.

Velskrevet og fængslende rejseberetning, der kan vække enhvers eventyrlyst. Forfatteren formår både at fortælle den personlige beretning og samtidig krydre med spændende historieske oplysninger.

Læs om lignende eventyr i Yukon river, eventyrlige Yukon om et kærestepars ekspedition på Yukon River.