Bogen henvender sig til alle, der intersserer sig for livsstilsbranchen, men er særlig tænkt som materiale i undervisningen, hvor der arbejdes med livsstilsbranchen og de kreative brancher i det hele taget.
Forfatteren introducerer en model og flere teorier, der kan anvendes til at anskue det felt, der bredt kan kaldes trends og trendspotting. Hvilke mønstre er karakteristiske, når nye trends opstår, hvad er blot en dille og hvad udvikler sig til megatrends. Der er interessante spredningsteorier og identificering af særlige lokaliteter. Bogens formål er at bevæge feltet fra blot at basere sig på intuition til klar viden om, hvordan nye trends spottes, og om hvordan de bagvedliggende ændringer i adfærd og kultur har indflydelse. Hvor det tidligere var den velhavende klasses udtryk, som andre stræbte efter og efterlignede, så er verden nu anderledes kompleks. Flyttemønstre i storbyer, kulturelle ikoner, tidsstrømninger, inspiration fra "oprindelige" folkefærd osv. er alt sammen med til at afdække mysteriet om, hvorfor noget udvikler sig til en omfattende trend. Bogens teoretiske fundament illustreres gennem en række cases med interviews med designere. Bogens fokus er modebranchen, men også møbelbranchen, madkulturen og andet berøres.
Vejlgaard: På sporet af en trend, 2008 omhandler samme emne, den er knap så teoretisk orienteret, men har til gengæld en mere stram og klar struktur.
En interessant og aktuel bog om strukturer og sociologiske forhold, der er trendskabende.