Bøger / faglitteratur

Tilknytning og børns udvikling


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Indhold: Tilknytningsteori : oprindelse og modifikationer ; Tilknytningens psykobiologi ; Individuelle forskelle ; Metoder til bedømmelse af tilknytningens kvalitet ; Tidlig organisering af tilknytning ; Følgetilstande og konsekvenser af tidlig tilknytning ; Atypisk tilknytning og tilknytningsforstyrrelser ; Kritisk evaluering.

Indhold

Tilknytningsteori : oprindelse og modifikationer ; Tilknytningens psykobiologi ; Individuelle forskelle ; Metoder til bedømmelse af tilknytningens kvalitet ; Tidlig organisering af tilknytning ; Følgetilstande og konsekvenser af tidlig tilknytning ; Atypisk tilknytning og tilknytningsforstyrrelser ; Kritisk evaluering


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2004

af

af

Britta Liboriussen

d. 28. jan. 2004

Lars Smith er professor ved Psykologisk Institutt i Oslo. I følge forlaget er han specialist i tidlig udvikling og pioner inden for norsk spædbarnsforskning. Han har udgivet flere bøger på norsk. I denne bog giver han en samlet fremstilling af teorier om tilknytning og børns udvikling. Efter et kort forord følger første kapitel, der har titlen: "Tilknytningsteori. Oprindelse og modifikationer". Her præsenterer forfatteren Bowlbys og Ainsworths banebrydende arbejder. Herefter følger kapitler om tilknytningens psykobiologi, om individuelle forskelle i tilknytningen, om metoder til bedømmelse af tilknytningens kvalitet, om tidlig organisering af tilknytning, om følgetilstande og konsekvenser af tidlig tilknytning og om atypisk tilknytning. Som afslutning en kritisk evaluering af, hvad der er opnået inden for tilknytningsforskningen. Bag i bogen en nyttig ordliste og en omfattende litteraturliste med engelsksproget litteratur. Forfatteren virker særdeles grundig og kompetent. Der inddrages mange arbejder inden for tilknytningspsykologien. Bogen henvender sig først og fremmest til studerende på universiteter og videregående uddannelser. Bogen kan også anvendes af fagfolk som psykologer, lærere og pædagoger med en vis baggrundsviden. For den forudsætningsløse læser er bogen for teoretisk og præget af for mange fagudtryk.


Sygeplejersken

Årg. 104, nr. 23 (2004)

af

af

Karin Lindberg

Årg. 104, nr. 23 (2004)


Tidsskrift for jordemødre

Årg. 114, nr. 12 (2004)

af

af

Anna Kathrine Højland

Årg. 114, nr. 12 (2004)


Ugeskrift for læger

Årg. 166, nr. 17 (2004)

af

af

Svend Aage Madsen

Årg. 166, nr. 17 (2004)


Psykolog nyt

Årg. 58, nr. 15 (2004)

af

af

Dennis Lund

Årg. 58, nr. 15 (2004)