Bøger / faglitteratur

Timeglasmodellen : om at tabe sig og holde sig ung længere


Beskrivelse


Hvordan kroppens aldringsprocesser påvirkes af den kost vi spiser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 8. jan. 2015

Timeglasmodellen er ikke en slankekur men en kostmodel, der virker livsforlængende og giver bedre livskvalitet. For alle der ønsker at vide, hvad der virkelig virker af de mange kostråd, der her er underbygget med forskningsresultater.

Ud med alle slankekure, det kan godt være, at man taber sig af at spise proteinrigt, men til gengæld kan det trække år fra din levetid. Ind med timeglasmodellen, og kost der virker livsforlængende. Den belgiske læge og forsker Kris Verburgh giver et omfattende indblik i, hvordan forskellig kost virker på aldringsprocessen baseret på forskning. Ifølge forfatteren er fx palæodiæt og Atkins latterlige, måske ligefrem livsforkortende. Følger man derimod kostrådene i timeglasmodellen, kan man medvirke til at lægge år til sit liv. Han har udviklet modellen som en fornyelse af madpyramiden, der bygger på en forældet basis af brød, kartofler og pasta. Vi får en gennemgang af de tre basisprincipper og dernæst en række madvarer, der er med i modellen. Til slut er der madplan og lidt opskrifter.

Flere af kostrådene kender vi, men her er de grundigt beskrevet, underbygget med forskning og sat ind i en sammenhæng i forhold til aldring. Veldokumenteret og interessant modvægt til de mange kure.

Carsten Vagn-Hansen har mange af de samme kostråd i Sådan bli'r'r du (måske) 100. Hans bog er dog bredere og mindre grundig på kostområdet, så de supplerer hinanden fintSådan bli'r du (måske) 100.