Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tom Tex laver tricks


Beskrivelse


Cowboyen Tom bliver udfordret til en duel og varmer op til duellen ved at vise nogle tricks med sine pistoler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

Tom Tex laver tricks og Ninja Niller er to nye titler af Rune Fleischer til begynderlæsere, især drenge, på 7-9 år. Bøgerne har begge et meget lavt lixtal og indeholder mange elementer fra tegneseriernes verden, som tilfører historierne meget tempo og action..

Rune Fleischer er en efterhånden meget kendt begynderlæsningsforfatter med en meget personlig stil. Hans bøger indeholder altid meget action og sjove påfund, som appellerer til de drenge, der ofte mener, de andre begynderlæsningsbøger er for søde og kedelige. Illustrationerne fanger altid målgruppens interesse, men teksten er til tider svært tilgængelig på trods af det lave lixtal. Ninja Niller er en rigtig god historie om drengen Niller, som ingen venner har og godt kan lide at gå i skole. En dag ser han to drenge give en anden dreng en "olfert", hvorefter han i bedste superman-stil klæder om til Ninja Niller og straffer drengene. Simon Bertelsen har illustreret bogen i en streg inspireret af nutidens tegnefilm. Tom Tex laver tricks er en mindre god historie, illustreret af forfatteren selv, om cowboyen Tom, som bliver udfordret til en duel og varmer op til duellen ved at vise nogle tricks med sine pistoler, hvorved duellanten skræmmes væk..

Rune Fleischer har skrevet mange gode serier målrettet begynderlæsende drenge, deriblandt om Otto og Peter Pirat..

Disse to nye titler lever fuldt op til Fleischers tidligere udgivelser og vil blive lige så godt modtaget af drenge, som har knækket læsekoden.