Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Toraks løfte


Beskrivelse


Stenalderen. Toraks bedste ven Bale bliver myrdet, og Torak aflægger et løfte om hævn. Så starter en hæsblæsende jagt forbi fjendtlige klaner og ind i De Dybe Skove efter morderen, egetroldmanden Thiazzi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2008

af

af

Elin Søborg

d. 3. dec. 2008

5. del i spændingsserien Urtidskrøniken fra stenalderen til selvlæsning fra ca. 12 år af historisk interesserede af begge køn og yndere af fantasy med meget magi. Også voksne, der har lyst til en mindre udgave af Auel, kan være med her.

Handlingen tages op direkte fra 4. del og starter med, at Toraks ven Bale bliver myrdet, og Torak drager ud for at finde morderen. Som i de tidligere bind får han følgeskab af sin fostbror ulven Ulv og veninden Renn på vej fra den ene fjendtlige stamme efter den anden og den ene cliffhanger efter den anden på jagt efter ondskaben, og hos sin moders stamme får han endelig den besked, at han er født til at bekæmpe det onde. Hovedpersonerne overlever måske lige lovlig meget på så kort tid, og jeg har lidt svært ved at se dem som stenaldermennesker, selvom sproget er forsøgt tilpasset, men der er meget action, stemning og følelser.

Serien er blevet betegnet som light-udgaven af Jean Auels serie Jordens børn, og den sammenligning er stadigvæk den bedste, selvom der siden er kommet andre stenalderserier til som fx Michael W. Gears om Ulvefolket.

Der er både action- og fantasy- og historieelementer i serien og så tilpas meget trivi, at den hæsblæsende handling nok skal holde det trofaste publikum fanget.