Bøger / skønlitteratur / roman

Tre hundes nat


Beskrivelse


Krimi. Peter Boutrup bor langt ude på Djursland og prøver at holde fortidens fejltagelser fra døren, men fortiden indhenter ham. Snart er han sammen med sin nabo, en ung enke, viklet ind i et kompliceret spil, som kræver sine ofre.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 31. mar. 2011

Elsebeth Egholm har en stor fast læserskare, som vil gribe hendes nye krimi med kyshånd. Det er ikke endnu et bind i serien med Aarhus-journalisten Dicte Svendsen, men første bind i en ny serie hvor Dictes voksne, bortadopterede søn Peter Boutrup er hovedpersonen. For alle læsere af spændende og velskrevne danske krimier.

Peter Boutrup bor lidt uden for Grenaa, er tømrer og prøver at holde fortidens fejltagelser fra døren. Men fortiden indhenter ham, da en af hans gamle kammerater bliver myrdet, en anden slået halvt ihjel, og nogen endevender Peters hjem. Ved et tilfælde tager Peter sin sårbare kvindelige nabo under sine beskyttende vinger, og naboen har bestemt også sit at slås med. I Grenaa finder man et uhyggeligt lig af en kvinde, og vi følger en kvindelig dykker og lederen af det lokale politi, som heller ikke har det let privat. Der er i det hele taget mange mennesker med ondt i livet i denne krimi, men de virker troværdige, og man læser gerne om dem i de korte kapitler med de hastigt skiftende synsvinkler. Det hele hænger sammen til sidst, og selv om plottet er mere konstrueret end som så, glæder man sig til at møde den sympatiske Peter Boutrup en anden gang.

Denne nye krimiserie med Peter Boutrup er anderledes end Elsebeth Egholms populære femikrimier, men mindst lige så god.

Første del af en ny krimiserie med Peter Boutrup fra Djursland. Den er velskrevet og spændende og appellerer til de mange læsere, der holder af en nutidig dansk krimi.


litteratursiden.dk

d. 7. apr. 2011

af

af

Merete Trap

d. 7. apr. 2011

Aldrig har Grenå været så kold, som i denne nye krimi af Elsebeth Egholm. Kulden går gennem marv og ben, hele vejen ind i de mørkeste kroge af det menneskelige sind. En iskold nytårsnat forlader en un...


Jyllands-posten

d. 7. apr. 2011

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 7. apr. 2011


Berlingske tidende

d. 8. apr. 2011

af

af

Sarah Skarum

d. 8. apr. 2011


Børsen

d. 14. apr. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 14. apr. 2011