Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Trisse og det lange hår


Beskrivelse


Trisse har kun ét hår, som til gengæld er mange meter langt, tykt som et tov og kan bruges til alverdens ting. Da hun skal starte i 1. klasse bliver håret skjult under en varm hue, men det går slet ikke.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 29. sep. 2016

Fantasifuld og sjov bog om Trisse, der kun har ét hår som til gengæld er mange meter langt, tykt som et tov og som kan bruges til alverdens sjove ting. Højtlæsningsbog for drenge og piger mellem 5 og 8 år om at være speciel og anderledes.

Trisses hår kan bruges til alt muligt sjovt. Man bruge det som tøjle, når man skal ride på sin ged, til at tørre tøj på eller som svingtov i frikvarteret. Trisse er flyttet til en ny by sammen med sin mor. Trissemor håber på at finde et helt almindeligt arbejde, så geden Gumle ikke behøver at spise alle deres regninger. Da Trisse skal starte i 1. klasse formaner moderen hende om at skjule sit hår. Men sådan går det ikke, klassekammeraterne er begejstrede og pludselig vil byens reb-fabrikant Max Tov forsøge at tjene penge på Trisse.

Annie Bahnson har tidligere udgivet en pigebog i "Sommerfugleserien", men bevæger sig her ind i et fjollet og fantasifyldt univers. Det fungerer rigtigt godt og børnene vil klukke af grin under højtlæsningen. Enkelte af de sjove scener bliver lidt for søgte, men underholdende er det helt bestemt.

Højtlæsningsbøgerne som Tiberius Tudefjæs eller Hella Joofs serie om "Snitten og Kis" vil også begejstre de børn, som elsker at få læst en sjov bog højt.