Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Tro


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2011

af

af

Hans-Christian Uth

d. 21. dec. 2011

Bogens undertitel "før du googler" antyder, at bogen kan give et kvalificeret grundlag for emne- og projektarbejder på skolens 8.-10. klassetrin. Den kan således både være basisstof for en samlet skoleklasse eller udgangspunkt for enkeltelevers arbejde.

Som vanligt i serien lægger bogen ud med at problematisere dens emne, og der afsluttes med et blik på fremtiden. I 10 kapitler af to til fire siders omfang behandles de væsentligste aspekter ved begrebet tro: Tro kontra religion, religon som del af kulturen, kirke og stat, hvad tror vi på og hvorfor, samt mere specifikke emner som: trosskifte, mission og fundamentalisme. Bogens brødtekst, som er sat to-spaltet og i korte afsnit, er let forståelig men fagligt korrekt; begreber forklares undervejs. Der suppleres med faktabokse og billedtekster til et til to velvalgte farvefotos pr. afsnit. Illustrationerne er både dokumenterende og stemningsskabende.

Forlagsserien rummer nu 10 titler, som alle behandler samfundsaktuelle emner. I serien er tidligere udkommet Intelligent design, 2010. Vi har ikke andre faglitterære titler, som behandler emnet tro så bredt som denne. For målgruppen udkom i 2010 Gud findes nok ikke, og i 2009 Fundamentalisme samt Overtro - mere end tro?.

Et fremragende overblik over emnet samt et godt grundlag for unge menneskers videre arbejde med tematikker og delemner inden for området tro.