Bøger / faglitteratur

Tror vi på Gud, mor?


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatter og journalist Pernille Glavind Olsson skriver om livet før og efter begge hendes døtre får stillet diagnosen ataxia telangiektasia, der er en arveligt betinget sygdom som ikke kan helbredes. Den sjældne sygdom bliver familiens nye virkelighed som de skal lære at håndtere i hverdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Hamide Kara

d. 10. maj 2016

En beretning om at være mor til uhelbredeligt syge børn. For biografilæsere der vil møde en kvinde som insisterer på livsglæde - på trods.

Forfatter Pernille Glavind Olsson skriver om livet efter Rigshospitalets diagnose. Den 6-årige datter Sally har en arveligt betinget sygdom som hun vil dø af, da helbredende behandling ikke eksisterer. Den sjældne sygdom, ataxia telangiektasia, bliver familiens nye virkelighed som de skal lære at håndtere i hverdagen: "Vi er ikke længere i krise og centrum for os selv og andre. Vi har hudflettet smerten og lagt de sørgelige rester på plads i lange baner i håbet om, at noget heler undervejs." Sorg og frygt udfordrer også forholdet til Gud: "Somme tider tænker jeg, at Sally ville være bedre tjent med et par forældre, der var stålsatte i troen og kunne svare klart og overbevisende, når hun forhørte sig om Gud." Da det andet barn, Elin, også får samme diagnose skriver Olsson, at hun insisterer på at holde familien sammen: "Måske er jeg i gang med at bygge på den grundsten, som min fars død plantede i mig, fordi jeg anerkender tabet som et vilkår i livet, mens jeg synker dybere ind i kærligheden og glæden, når den opstår.".

En livsbekræftende beretning som beskriver sorg, afmagt og kærlighed på en gennemsigtig måde. Mørke opløses til fordel for lyset og man reflekterer over, om tro kan lindre sorg.

Andre titler som også omhandler forældres sorg og tab er Efter SaraEfter smerte kommer dybde og Efter smerte kommer dybdeAndre titler som også omhandler forældres sorg og tab er Efter Sara og .