Bøger / faglitteratur / mønstre

Tunesisk hækling


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Eksempler på mønstre i tunesisk hækling, som er hækling med hakkenål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2014

af

af

Rikke Bruun

d. 18. dec. 2014

Den "nye" trend indenfor hækling er tunesisk hækling eller hakning, men det er egentlig en gammel teknik. Denne bog giver en introduktion til teknikken og dens mønstre, men den indeholder ingen færdige opskrifter. Henvender sig til alle - både nybegyndere og de mere erfarne udi hæklingens kunst.

Tunesisk hækling eller hakning hækles på en hakkenål. Det er en strikkepind, som har en krog i den ene ende ligesom en hæklenål. Her samler man rækkens masker op på hen-rækken, og så lukker man dem på tilbage-rækken. Bogen indledes med en gennemgang af udstyr og teknikker, og efterfølgende gennemgås 29 forskellige mønstre som fx tunesisk ret, tunesisk cirkel og tunesisk vaffelmønster. Der er også eksempler på forskellige mønstre med 2 farver samt forskellige former for farveskrift. Hver opskrift indeholder et foto af mønstret, selve opskriften samt tips. Tunesisk hækling kan varieres meget og ligner nogle gange hækling - andre gange mere strik. Det kan bruges til mange designs som fx puder, jakker, huer og halstørklæder.

En god introduktion med gode forklaringer og fotos til dem, der vil give sig i kast med tunesisk hækling.

I Hæklerens store teknik- og mønsterbogSka' vi hakke?Den nye hakkebog, 2014 findes også en introduktion til tunesisk hækling. Hvis man gerne vil have opskrifter, findes der bøger som Ska'' vi hakke?, 2012 og Den nye hakkebog, 2011I Hæklerens store teknik- og mønsterbog, 2014 findes også en introduktion til tunesisk hækling. Hvis man gerne vil have opskrifter, findes der bøger som Ska'' vi hakke?, 2012 og Den nye hakkebog, 2011I Hæklerens store teknik- og mønsterbog, 2014 findes også en introduktion til tunesisk hækling. Hvis man gerne vil have opskrifter, findes der bøger som Ska'' vi hakke?, 2012 og , 2011.Informationer og udgaver