Bøger / faglitteratur / orkismønstre

Orkeret julepynt


Beskrivelse


Mønstre til at lave julepynt i orkis i forskellige sværhedsgrader.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2016

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 26. maj 2016

Pynt op til jul med knytteteknikken orkis. Lille bog med udførlige opskrifter til både begyndere og øvede.

Orkis er en slags knipleteknik, der består af ringe og buer. Ved hjælp af en skytte og tyndt hæklegarn, knytter man simple knuder. Bogen består af knap tyve modeller af primært ophæng til juletræet (fx engle, klokker, hjerter, kugler, stjerner). Først i bogen gives en tegnforklaring og en lille orkis-manual i farvefotos. Sidst i bogen er der anvisning til materialer og et par linjer om orkis, der har været kendt i Europa siden omkring 1700-tallet. Forfatteren er formand for Dansk Orkisforening og har orkeret siden 1970'erne. Hun har tidligere udgivet bøger om hobby- og håndarbejde.

Opskrifter på traditionel juletræspynt i varierende sværhedsgrader. Opskrifterne er overskuelige, med grundig vejledning i kort tekst og tydelige illustrationer. Nybegynderen får en god introduktion i step-by-step manualen, men det kræver en vis snilde at kunne gå i gang med modellerne med det samme. Sværhedsgraden er ikke angivet i opskriften, så man må selv vurdere om projektet passer til ens niveau.

Udover Inga Madsens øvrige bøger om orkis-modeller, findes der også Julehjerter i orkisJuletræspynt i mini orkis og Juletræspynt i mini orkis, og de supplerer hinanden godt ved at indeholde forskellige modellerUdover Inga Madsens øvrige bøger om orkis-modeller, findes der også Julehjerter i orkis og , og de supplerer hinanden godt ved at indeholde forskellige modeller.Informationer og udgaver