Bøger / skønlitteratur til børn

Tut og katten Mille


Beskrivelse


Billedbog. Tut og katten Mille er bedste venner, men en dag er Mille væk. Mor fortæller, at Mille er rejst op til månen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2019

af

af

Henriette Olesen

d. 13. nov. 2019

En enkel og ligetil historie om at miste et kæledyr. Kan bruges til børn fra 3 år til samtale om døden og om at savne.

Tut elsker katten Mille. Tut og Mille laver mange ting sammen, men en morgen er er Mille væk, da Tut står op. Tut kan ikke finde hende nogen steder. Hun leder alle de steder, Mille plejer at gemme sig, men hun er helt væk. Mor kommer ind til Tut og fortæller hende, at Mille er taget på en lang rejse op til stjernerne og månen. Tut bliver meget ked af det, men så snakker de om, hvor Mille er, og om hvor meget de savner hende.

Bogen er en lettilgængelig og ret simpel historie om at miste et kæledyr. Her fortælles om, at katten er taget på en rejse op til stjernerne. Der er ikke noget mystisk eller mærkeligt over historien, og de fleste børn vil kunne relatere til det at miste et kæledyr, og mange vil sikket også have hørt forklaringen med, at de er taget op til stjernerne. Bogens styrke er, at man kan bruge den til en helt reel snak om at miste, men også om at savne og mindes.

Der findes mange bøger om at miste et kæledyr Den lange vandringHvor flyver du hen, Søster kanin? og Hvor flyver du hen, Søster kanin?Der findes mange bøger om at miste et kæledyr Den lange vandring og .